Zwart fruit en lichte toastaroma’s stuiven het glas uit, gevolgd door aroma's van zwarte peper, chocolade, noten en zoethout. Sappig met een medium body, een goede structuur en gebalanceerde zuurgraad. De wijn heeft een lagering gehad van 13 maanden op Franse eikenhouten vaten.
El Nómada komt voort uit een selectie van de 4 beste percelen van Tempranillo en
Graciano: Matadula, Henares, Andaverde en Larrazuri.
Finca de la Rica bevindt zich in Labastida, in het zuiden van de regio van Álava, middenin het hart van de Rioja regio. Hier verbouwt Finca de la Rica al wijn sinds 1793. Zij worden dan ook gezien als pioniers in de Rioja regio, als één van de eerste die de Rioja wijnen gingen produceren zoals wij die nu kennen. De etiketten verbeelden de kindertijd van de wijnmakers; een reeks hersenkrakers als afbeeldingen, zodat mensen zich met hun gezelschap en de wijnen van Finca de la Rica kunnen vermaken.
Finca de la Rica verwijst naar de groente die in het begin van de 18e eeuw veelvuldig werd gepland op de plek waar de wijnmakerij is gevestigd. Vroeger, net voordat een wijngaard werd geplant, plantten telers enkele andere groenten om de bodem een meer rijkdom te geven. In Labastida ging dit om een groente die plaatselijk ‘La RICA’ wordt genoemd.
Smaak | Stevig en fruitig rood |
---|---|
Alcohol | 14% |
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Sluiting | kurk |
Inhoud | 750ml |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Bewaarpotentie | Tot 6 jaar na oogstjaar |
Wijn & Spijs | Rood vlees, stoofschotels, blauwaderkazen |
Teaser | Sappig en vol |
© 2024 www.gastrovinorotterdam.nl - Powered by Shoppagina.nl