RECEPT PASTA ALL’AMATRICIANA 4 personen
• 400 g pasta
• 150 g guanciale (in reepjes of blokjes)
• 400 g passata
• 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
zelf toevoegen:
• 2 el olijfolie
• Peper en zout naar smaak
Soms zit perfectie in de eenvoud, en deze Pasta all’Amatricia-
na is daar het ultieme voorbeeld van. Met de volle, hartige
smaak van guanciale, een vleugje pit van rode peper en een
romige laag Parmezaanse kaas krijgt dit gerecht een eigen
twist die je gegarandeerd doet watertanden. Een klassieker uit
Lazio, maar met een persoonlijke twist – heerlijk, snel en
simpel. Buon appetito!
1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook
de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog
vuur. Voeg de guanciale toe en bak deze uit tot hij goudbruin
en krokant is. Schep de guanciale uit de pan en laat het bak-
vet in de pan.
3. Maak de saus. Voeg de passata en een scheutje olijfolie met
peper toe. Laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot
hij iets indikt. Breng op smaak met peper (en eventueel zout,
maar wees voorzichtig: de guanciale en Parmezaanse kaas zijn
al zoutig).
4. Voeg de krokante guanciale toe aan de saus en roer door.
Doe de gekookte pasta in de pan en meng alles goed. Voeg
indien nodig een scheutje van het kookvocht toe om de saus
wat smeuïger te maken.
5. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi royaal met
geraspte Parmezaanse kaas. Voeg eventueel nog een beetje
zwarte peper toe voor extra smaak.
© 2025 www.gastrovinorotterdam.nl - Powered by Shoppagina.nl